top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Stora sleven!

I helgen har jag funderat mycket kring skada i strid, men framför allt skada med "fordon" (dvs spelare som valt att spela, typ en robotlastbil eller liknande). Så fick fräschat upp min kunskap kring rörelseenergi osv bara för att ha nån realism att vila mot i grunden, men jösses vad mycket man kan ta höjd för om man så önskar. Pusslat fram och tillbaka utan att riktigt känna mig nöjd men tror mig vara på rätt spår.

Fick även ett tips av en lirare att läsa reglerna från rollspelet #Spycraft för att se om jag kan plocka något där i från.


Men idag när jag skulle bolla lite idéer och tankar med spelare R01 så lossnade det något. Tror mig nu hittat en någorlunda rimlig lösning för strid med "fordon" kring att göra skada, och ta skada när man rammar osv. Så det kändes skönt!


Men sen råkade vi ta fram stora sleven och stora kryddburken. För ju mer vi pratade strid och ju mer exempel vi gick igenom desto fler saker kom upp som jag känner förtjänar ett tankevarv till. Exempel: Antal handlingar, Initiativ och det redan kända problemet/möjligheten med robotarnas batteri/er.


Men tror vi landade i att batterier kan få en spännande och avgörande roll vid strid! Samt att initiativ förfarandet håller, men valet måste mörkas på ett eller annat sätt.


Så en bra helg men fantastisk söndag för spelet!
7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Game on!

Ikväll var det äntligen dags för spel igen och denna gång via plattformen roll20.net . Det fungerade i stort sätt utmärkt med vissa ljud problem under korta stunder vilket inte var några problem att k

Comments


bottom of page