top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Spelmöte 7 avklarat!

Idag gick det bra för dem, då de hittade en intressant gömma och vann en strid mot en BRDR gruppering. Även om en gruppmedlem arbetade mycket med "friendly fire". Inte mycket som kom upp idag under själva spelet, men innan och efter spelet samtalades det kring vissa förbättrings möjligheter:


  1. Robotarna blir fortfarande alldeles för lätt för bra om de väljer att optimera för strid eller liknande. Åtgärder vi diskuterade handlar antingen om att: - Helt införa ett tak för hur bra man kan vara, taket kanske är bundet till typ av CE standard eller Militär modell? - Eller begränsa pluggarna på något sätt, max två till samma programbonus eller liknande.

  2. Skjuta vs närstrid, kom åsikter från diverse olika läger. Att det funkar vs det är ojämnt. Problemet ligger i att handlingen enbart är typ 2 sekunder så kan man skjuta väldigt ofta VS att standard lemmar inte tar sig så långt. Ska kolla ett varv till, men när de idag spelade med att kunna pressa sin förflyttning så funkade det något bättre tyckte jag.

  3. Önskemål kring att spelarna själva skulle ha möjligheten att kunna byta centralenhet kom upp. Jag gillar iden och en intressant lösning som Kapet presenterade var att: Alla centralenheter kan ha som en modul innehållandes, pluggar, batteri och processor. En modul som man kan byta ut med hjälp av vanliga delverktyget. Modulen kan man sedan begränsa på olika sätt så som att pluggarna fortfarande sitter bakom lucka som idag och att speciella verktyg/kunskap krävs för att byta batteriet eller liknande. Detta är absolut något det ska kollas vidare på.

  4. Om man har högt i logik så ges kanske en grundchans i att lyckas om det är något man "kan begripa", typ avståndsstrid. Du kan det i teorin men inte i praktiken. så om du har 70 i logik så kanske du får en grundchans i avståndsstrid med 10. En grundchans som ökar ju högre värde i logik du har. Ska ses över igen.

Detta möte avslutades i en situation där en hotbild närmar medans halva gruppen "sover". Så det blir spännande att se hur de löser nästa möte!
3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Coronatimes

Ursäkta för dåligt med uppdateringar senaste tiden. Men tyvärr är det mycket annat, samt att senaste spelmötet inte blev av. Så hoppas snart få upp ångan igen. Men om någon har någon fråga eller önske

Game on!

Ikväll var det äntligen dags för spel igen och denna gång via plattformen roll20.net . Det fungerade i stort sätt utmärkt med vissa ljud problem under korta stunder vilket inte var några problem att k

Comments


bottom of page