top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Spelmöte 5 avklarat!

Idag var vi en stor grupp, på gränsen till för stor. 6 spelare + Jag som SL. Det funkade bra fram tills att det blev strid, för striden tycker jag blev för lång och utdragen.


Jag tycker stridssytemet funkade bra men när det är så många spelare + 6 robot-NPC:er så tar det tid och det är svårt att komma ifrån. Men de gick själva in i en strid som de absolut inte behövde ta, men de valde att vara ädla så de tog striden! Och de lyckades och vann!


Men det som var bra idag var att det uppdagades en hel del saker som behövs justeras eller förtydligas.


Förtydliga / se över / justera:

  • Om ett batteri når 0 i energi då nollas även de kopplade delarna ut. Det vill säga att det går ej att stänga av en del för att få tillbaka energi när batteriet nått 0.


  • Om en sensor tar skada och går sönder, går då den överskridande skadan vidare in i interaktionshubben? Fundera vidare här. Körde idag med att det inte blödde över, men inte hundra på att det var bäst så.


  • -Om man har ett lågt värde i logik är man dum då? Vad är ett riktvärde för normal förståelse? Vi diskuterade att 30 kan vara ett rimligt sådant värde.


  • En sökare eller mic ger inte avdrag på funktion. Utan man får istället bonus om man har 2. Spika bonus.


  • Fel vikt för Hjul och/eller Larvfot.


  • Se över pluggarna igen, tex M30 pluggen drar 5?? Tror den har fått det med tanke på möjligheten för mobilitet / undvika. Men ska absolut ses över!


  • Elflödaren i kombination med energiporten är en vansinnigt kraftfull kombination. Så det beslutades idag att en handling för att koppla på, en handling för att försöka dra el, en handling att koppla loss. Så det ska skrivas in. Men Elflödaren lär ändå vara för bra så funderar att sänka mängden den kan flöda per handling till 15. Och flöda med kabel enbart 5.


Vidare så hade jag tagit lite genvägar med mitt NPC skapande så hade kopierat gamla karaktärsblad.. men missat att pluggarna blivit uppdaterade så då drog för lite el m.m. Så behöver se över de gjorda NPC:erna och se till att göra nya från scratch framöver så jag jobbar med fräscht material.1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Coronatimes

Ursäkta för dåligt med uppdateringar senaste tiden. Men tyvärr är det mycket annat, samt att senaste spelmötet inte blev av. Så hoppas snart få upp ångan igen. Men om någon har någon fråga eller önske

Game on!

Ikväll var det äntligen dags för spel igen och denna gång via plattformen roll20.net . Det fungerade i stort sätt utmärkt med vissa ljud problem under korta stunder vilket inte var några problem att k

Comments


bottom of page