top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Spelmöte 4 avklarat, och idag var det strid!

Idag upplevde jag det som att stridsreglerna fungerade bra och tror att anledningen varför det kändes "off" förra gången var nog på grund av att det var en mot en.


Lärde mig en massa nytt idag då spelarna använde sina sensorer på föredömliga sätt, så som:


- En spelare har två högtalare och valde i en strid med människor maxa ut ett oljud, lite som en chockgranat rent audioellt. Jag gillade det och gav människorna som drabbades av ljudet minus på sina handlingar.


- En annan spelare insåg när de skulle korsa en väg där det kom fordon i högfart att han kunde använda sin laser för att mäta hastigheten på inkommande fordon för att öka sina chanser att komma över. Något som de insåg även var applicerbart på radarn.


Så dessa två funktioner kommer skrivas in och förklaras som möjliga funktioner för sensorerna.


En annan sak som jag insåg är att man måste ha tungan rätt i mun är när man applicerar 1-9 gridden och säger var träffen landar. Då man inte får glömma åt vilket håll roboten står och tydligt deklarera t.ex. robotens höger ben och inte bara säga "träffar till höger" då detta kan vara helt omvänt. Så förtydliga det i reglerna.


Tydligen har det blivit fel när jag uppdaterat vissa tabeller på hemsidan då jag gjort fel mellan arbetet mellan sandboxen och live läget och råkat uppdatera "baklänges" i vissa databaser... så det ska fixas till. Drabbade delar är bland annat spindelbenet och utrustnings tabellen.


Reglerna kring strömspiken som skadar programpluggarnas bonus när centralenheten tar skada är något oklar. För mängd "skada" inte framgår. Men det är 15 minus i programpluggs-bonus som gäller om man råkar räkna in en pp och det ska förtydligas.


Ska även förtydliga regeln kring att räkna sensorer för skada. Och att man räknar med redan förstörda sensorer för träffas en sådan plats igen så går skadan på intryckshubben.


Vi insåg idag även att man faktiskt trotts allt kan "dö" ganska lätt. Lösningen vi diskuterade är att höja pansarvärdet på centralenheterna något.


Spelarna efterfrågade även någon mer energi givande plugg än solpanelen, så jag ska se över det.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Coronatimes

Ursäkta för dåligt med uppdateringar senaste tiden. Men tyvärr är det mycket annat, samt att senaste spelmötet inte blev av. Så hoppas snart få upp ångan igen. Men om någon har någon fråga eller önske

Game on!

Ikväll var det äntligen dags för spel igen och denna gång via plattformen roll20.net . Det fungerade i stort sätt utmärkt med vissa ljud problem under korta stunder vilket inte var några problem att k

Comments


bottom of page