top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Initiativ

Fått ordning på tankarna gällande initiativ.

Gjorde ju om systemet att ens initiativslag är det samma som sitt "agerande-slag" och i och med att jag lider av lite tillitsproblem så var jag orolig över att det kunde fuskas när man berättade sin diff mot valt program.

Funderade därför kring att ha små programsnurror där man fick välja sitt program så att man faktiskt kunde visa sitt val. Bollade detta med en av speltestarna men han menad på att det skulle nog inte vara några problem.


Men igår kväll insåg jag att om du till exempel har planerat att röra dig men så slår du en 11 dvs ett super optimerat slag så kanske du struntar i att säga att du tänkte röra dig och istället säger att du skjuter. För att frestelsen med ett så bra slag kan vara svårt för den bästa.


Insåg även att valet för att sikta sker ju även det nu i det dålda iom nya systemet och det kan ju också vara för frestande för en del att "fubba" lite med om slaget tillåter.


Så därför har jag nu beslutat mig för att göra en liten snurra där du kan välja vilket program du tänk använda men även inkludera om du siktar del eller siktar "huvud".

Tror detta blir bra.


Har även insett att räkna matte är inte alltid är lätt eller snabbt för alla. Och att snabbt räkna fram sin diff i mitt system med T100 - X osv kan vara bökigt för en del så fixade fram en liten räkneremsa där man snabbt kan se vilket initiativ man får. Tror den kommer underlätt mycket för tempot.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Coronatimes

Ursäkta för dåligt med uppdateringar senaste tiden. Men tyvärr är det mycket annat, samt att senaste spelmötet inte blev av. Så hoppas snart få upp ångan igen. Men om någon har någon fråga eller önske

Comments


bottom of page