top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Hjulet och Benet

Jobbat med de saker som skulle skapas, förändras eller ses över. En del var lätt annat betydligt lurigare.


Så börjar med den stora diskussionen: Värdet på hjulet VS benet, men insett nu att deras argument är tillämpbara på betydligt fler delar och delbonusar överlags.


(Problem så jag minns och förstod det) Spelarna ifrågasatte varför hjulet hade bättre delbonus i mobilitet än benet? De tyckte att definitionen för mobilitet ("Innefattar hur väl din robot kan röra sig, smyga, undvika, simma, hoppa, klättra, flyga osv. Givetvis beroende på den del uppsättning roboten har.") gjorde hjulet var för bra med en del bonus på 22 medans benet enbart hade 17, dessutom till samma pris. De tyckte att benet absolut borde vara bättre i mobilitet än hjulet. För ett ben är ju bättre på fler saker i definitionen än ett hjul och borde därför ha ett högre värde för det är ju bättre.


Faktorer som spelar in när jag beslutat delbonus och pris ligger i vad en del möjliggör. Både i funktioner men även om den bjuder på extra kopplingar och hur vanligt förekommande i världen den är.


För vad man måste ta höjd för är att bara för en bil har 100 i mobilitet så kommer jag som SL aldrig låta den få klättra eller simma. För hjul möjliggör inte det. Medans med ben så kan man både klättra och simma osv. Benet ger dessutom möjligheten till att koppla på en K koppling.


Deras motargument till detta var då att priset var helt fel för ett hjul kostade samma som ett ben men för att ett ben ska vara komplett så måste man betala ytterligare för sin lemkoppling.


Detta är inte helt sant då benet i sig möjliggör gång. Samt att om man skall vara krass så är priset egentligen enbart viktigt när man bygger sin robot. Med det sagt så gör det benet mycket mer värdefullt i världen då du lättare kan anpassa det än ett hjul.


För så jag tänker mig systemet så kommer delarna med en liten modul som ger delen en bonus som gör den bättre att använda. Jag har gett delarna bonusar efter vad som jag tycker delarna ska ha men också vad som jag anser är logiskt. Men krasst så skulle en del kunna komma med vilken delbonus som helst för bonusen har egentligen inget med delen att göra, utan bonusen är bara ett värde för ett program.


Bästa exemplet på detta är sensorerna. Då en sniffer kommer med en delbonus på 15 i Extärninput, EI. Men bara för du har ett värde i EI så betyder ju inte det att du kan se eller höra, Även fast att slag för att just se eller höra är ett slag mot EI. Har du inte en del som stödjer det du vill göra så kan du inte göra det.


Med detta sagt så tycker jag att hjulet inte är för bra, men jag sänker det till samma nivå som benet i och med att det efterfrågades och sågs av spelarna som en bra lösning.


Men jag håller inte helt med. Jag hoppas kunna samtal med någon av spelarna innan torsdag och förhoppningsvis få ökad förståelse för deras sida eller att de förstår mig bättre,.


I övrigt...Saker som tillkommit: - 1K till 1R adapter samt 1R till 1K adapter - Basebollträ - Kravallsköld - Motvikter


Saker som förändrats - Priser och värden på meklådor - Skadan på Jet och rotor har ändrats från 1T100/2 till 4T10+3 - Skäraren snurrar nu aktivt och har blivit en mobil cirkelsåg. - alla processorer ger nu även minst 10 i logik - Centralenheterna 6XU och 8XU innehåller nu bara 1 batteriplats - Mobilitetsbonusen på hjul har minskat till 17 - Knappen för programpluggar finns nu överallt i delkatalogen


Texter som förtydligats: - Att man får max 3 stycken delbonusar per program och inte totalt - Att programpluggarnas delbonus har inget med delbonus att göra utan är oberoende från det och istället skall noteras ned per program under PPV. Kan ses över mer men problemet ligger bland annat karaktärsblads optimering.


Saker som skall åtgärdas men behöver ses över mer: - Se över möjlighet att kunna överbelasta batteri och på så sätt kunna göra skada.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Coronatimes

Ursäkta för dåligt med uppdateringar senaste tiden. Men tyvärr är det mycket annat, samt att senaste spelmötet inte blev av. Så hoppas snart få upp ångan igen. Men om någon har någon fråga eller önske

Comentários


bottom of page