top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Handla

Idag och igår har jag funderat mycket kring stridsrundor och handlingar. Kom snabbt fram till att en robot lär kunna multitaska med andra ord kunna göra flera handlingar under en stridsrunda. Men den tanken i huvudet så tog jag mig en titt för hur lång en stridsrunda var i min värld och den var satt till 5 sekunder. Något jag beslutade mig snabbt att ändra till 3 sekunder något som jag tycker känns betydligt rimligare.


När det var spikat så beslutade jag mig för att en robot borde både kunna slå och skjuta och röra sig vid en och samma stridsrunda något som inte var möjligt med tidigare regler. Men ville inte heller att en robot skulle kunna göra hur mycket som helst så ströp därför handlingarna till max 4 handlingar per stridsrunda, och max en handling per del förutom delar som ämnas till förflyttning, men där fick jag skriva in lite special regler.


För att den spelare som vinner initiativet inte ska äga allt så valde jag att som balanserande faktor att varje spelare får göra en handling i taget, i tur och ordning från det inledande initiativslaget.


Tror detta är en bra början på ett nytt stridsflöde.


Saker som jag dock nu måste se över igen är rörelsesträckan hos alla berörda delar då de var skrivna per stridsrunda och en annan typ av handling.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Coronatimes

Ursäkta för dåligt med uppdateringar senaste tiden. Men tyvärr är det mycket annat, samt att senaste spelmötet inte blev av. Så hoppas snart få upp ångan igen. Men om någon har någon fråga eller önske

Comments


bottom of page