top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Får se, att se?

Robotens "ögon" har jag valt att kalla för sökare. Allt var frid och fröjd fram till att jag skulle skapa sökaren som skulle kunna "zooma". Insåg snabbt att detta är något jag inte har helt klart för mig hur det funkar för det är ju skillnad på zooma in på ett objekt lååångt bort och att zooma in detaljerna på ett litet objekt nära, som ett microskåp. Skärpa, fokus osv, mkt att ta in och försöka få till rimliga funktioner och begrepp. Landat på att göra en sensor med 10X-tele-zoom och en sensor med 10x-makro-zoom.


Inser att det finns brister här men börjar där, så vet jag vad jag menar.


Källor:

http://www.objektivguiden.se/lens.asp?id=394

https://sv.wikipedia.org/wiki/Objektiv


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

-1S eller -S1?

Har idag äntligen tagit beslut på hur passningarna för delarna ska skrivas ut och det blev (+/-)(antal)(del). Så -1S = Betyder att delen tar 1 sensorplats. Även korrigerat så att alla passningar nu s

Comments


bottom of page