top of page
  • Skribentens bildS.I.R.E #01

Att byta processor / centralenhet

Funderat mycket kring idén att spelarna själva skall kunna byta processorn och batteriet. Idén kring att ha allt; processor, licenssändare, batteri och programpluggar PP i en modul som man kan plocka ut har en del brister och kan vara onödigt komplicerat.


Programpluggarna tycker jag redan sitter bra bakom en lucka på centralenheten CE. Där typ av CE kan styra hur många PP som tillåts. Så nuvarande PP-lösning får vara kvar.


Om spelarna ska få kunna byta batterier på fältet för det med sig onödigt många styrkor för spelarna. - Om de kan byta batterier huxflux så minskar risken för energibrist. - Om de lätt kan frigöra batterier så har de potentiella bomber lätt tillgängligt. - Om de lätt kan byta batterier så kan de alldeles för lätt komma över super batterier.

Jag inte vill göra det för lätt för spelarna så väljer jag att behålla de nuvarande reglerna för att byta batterier.


Men att spelarna själva ska kunna byta processor mellan centralenheter är absolut en intressant idé. En idé som öppnar upp mängder av möjligheter både för spelarna och spelledaren: • spelarna får än svårare att faktiskt dö • Spelarna får större möjligheter att förändra sin robot • Sl kan skapa ”själ-marknader” likande konceptet i serien Altered Carbon • En själ är nu lätt att transportera • CE inte går sönder när processorn avlägsnas. • Osv. Så jag tänker mig att det fungerar är att processordelen kopplas loss/på med det vanliga delverktyget men kräver att batteriet som sitter på den CE som arbetas på är helt tomt på energi. Dvs hela roboten som arbetas på helt saknar energi.


Tänker mig även att licenssändaren sitter monterad under processorn, dvs mellan processor och processorinkopplingen. Och för att byta licenssändare krävs speciell utrustning och kunskap.Detta är planen nu och hoppas kunna implementera det här i reglerna inom kort.


För övrigt så kommer det tyvärr inte bli något spel denna veckan. Ända fördelen med det är att det ger mig mer tid till att jobba med materialet.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Coronatimes

Ursäkta för dåligt med uppdateringar senaste tiden. Men tyvärr är det mycket annat, samt att senaste spelmötet inte blev av. Så hoppas snart få upp ångan igen. Men om någon har någon fråga eller önske

Comments


bottom of page